Museumglas AR70

Waarom museumglas?

Omdat kleurpotlood – hoe lichtvast ook – uiterst gevoelig is voor UV straling kies ik er voor het werk met kleurpotlood in te lijsten met museumglas. Normaal helder glas biedt een UV bescherming van circa 30% – AR70 museum glas biedt een bescherming tegen UV van 70%. Er zijn verschillende soorten museumglas die ieder hun eigen eigenschappen hebben.

Prijsopgave inclusief AR70, tenzij anders aangegeven

Bij de prijsopgave is – daar waar het aangeduid wordt – museumglas AR70 inbegrepen. Het museumglas geeft geen volledige garantie op verkleuring, maar hierdoor is de kans dat het werk verkleurt veel kleiner.
Plaats een origineel kunstwerk nooit – ook niet met museumglas! – op een plek waar zonlicht direct op valt, al is het maar een half uurtje per dag. Per jaar betekent dat een week lang dag en nacht de felle zon op het werk. Is de verkleuring van de kaften van je boeken in je kast wel eens opgevallen?

Onderhoud museumglas

Museumglas heeft een coating en kan worden schoongemaakt met een droge katoenen doek of microvezeldoek. Bij sterkere bevuiling schoonmaken met ammoniakvrije waterige oplossing, dus geen Glassex gebruiken (bevat ammoniak).