Ayurvedische sieraden in kleurrijke rocailles

Unieke sieraden in kleurrijke rocailles van glas gebaseerd op de ayurvedische filosofie.

De kettingen en armbanden die je hieronder ziet, zijn bedoeld om elke week op een specifieke dag te dragen. Omdat elke dag een speciale band heeft met onze planeten, de maan en de zon. Het kan heel evenwichtig zijn om te leven volgens de kosmische energie gebaseerd op de Ayurvedische filosofie.

Ayurvedische sieraden afgestemd op de kosmos

Ik werd geïnspireerd om een serie sieraden te maken voor elke dag van de week. Afgestemd op de kosmische afstemming van het dagelijks dragen van een bepaalde kleur. Ik ben opgeleid in Ayurveda aan het Saswitha Instituut in Nederland. Ze hebben nauw contact met Sri Shyamji Bhatnagar. De kosmische afstemming wordt genoemd in The Prana Calendar, verspreid door Sri Shyamji Bhatnagar van het Chakra Instituut.

Maandag – Lundi – dag van de maan: lichtblauw, grijstinten en zilver
Dinsdag – Mardi – dag van Mars: Rood en oranje
Woensdag – Mercredi – dag van Mercurius: Groen
Donderdag – Jeudi – dag van Jupiter: Geel
Vrijdag – Vendredi – dag van Venus: Regenboog, alle kleuren, inclusief wit
Zaterdag – Samedi – dag van Saturnus: koningsblauw en zwart
Zondag – Dimanche – dag van de zon: Goud

Ik begon een rood shirt te dragen op dinsdag, Marsdag, en een gele broek op donderdag, Jupiterdag. Het gaf me een heel frisse kijk op de kleding die ik in mijn kast had, maar wat nog belangrijker is, ik begon het balancerende effect te voelen. Het geeft me structuur, bewustwording over de verschillende dagen van de week. Ik heb nooit graag grijs gedragen, maar op maandag, de dag van de maan, is het geweldig om grijze, zilveren, lichtblauwe kleuren te dragen. Ik kan de week zacht beginnen en de week stralend afsluiten in goud.

En toen werd ik geïnspireerd om een serie sieraden te maken voor elke dag van de week. Een selectie van dat resultaat zie je hier.

Het is mijn wens dat deze Ayurvedische sieraden in kleurrijke rocailles jou mogen inspireren, en dat je de balancerende werking zelf mag ervaren.